luni, 26 noiembrie 2007

Pilaf de orez cu ficat












Avem nevoie de:

-2 cani orez
-1 ceapa
-3 morcovi
-sare,piper,secretul gutului
-patrunjel vered
-2 ardei mari
-1 rosie
Cum procedam:
-calim cepa in putin ulei
-adaugam cei 2 ardei taiati
-radem morcovii si lasam sub capap sa se inmoaie putin ardeii, cam 15 minute. Daca trebuie mai punem apa.
-cand s-au inmoiat ardeii punem orezul pe care l-am spalat si l-am lasat putin in apa
-adaugam condimente, completam cu apa si lasam sub capac sa fiarba cam 40 minute. Daca mai trebuie completam cu apa.
-orezul nu trebuie sa fiarba pana se desface...bobul(aici depinde si de calitatea orezului) trebuie sa ramana intreg. La sfarsit cand orezul s-a fiert,lasam sub capac totul si el se umfla frumos.
Pentru tocanita de ficat avem nevoie de:
-1 kg ficat de vitel sau de care vreti voi
-condimente
-1 ceapa
-patrunjel verde tocat
-2 lingurite de boia dulce
- lingura smantana dulce
Cum procedam:
-punem ceapa la calit,apoi punem cele 2 lingurite de boia, amestecam si stingem repede cu apa.

-ficatul l-am taiat bucati, le-am frecat cu sare inainte
-adaugam ficat bucati si punem putina apa, acoperim cu capac
-lasam sub capat vreo 30 minute, pana se patrunde ficatul. Daca mai trebuie mai completam cu apa
-la sfarsit adauga smantana si patrunjelul tocat si amestecam
-se serveste langa orez.