joi, 22 noiembrie 2007

Pulpe de pui cu sos de gulii

-aceeasi reteta cu sos, cu cartofi natur o gasiti AICI
Avem nevoie de:
-3 gulii mari
-pulpe de pui
-2 morcovi mari
-1 lingurita de boia dulce
-2 linguri smantana
-sare,piper
-patrunjel verde
-marar
-ulei
-2 lingurite cu faina
-lapte sau apa pentru dizolvat faina

Cum procedam:
-spalam pulpele, si le punem in tigaie cu putin ulei,presaram sare si patrunjel deasupra, adaugam 1 cana cu apa si lasam la inabusit pana se inmoaie carnea. Daca e nevoie mai punem apa. La sfarsit lasam sa se rumeneasca putin.
Curatam guliile, le trecem prin razatoare, radem si morcovii. Amestecam guliile rase cu morcovii rasi, adaugam sare si piper. Punem intr-o cratita putin ulei,pume compozitia de gulii si completam cu apa cat e nevoie. Lasam sa fiarba sub capac cam 40 minute. Daca e nevoie mai punem apa.Separat amestecam faina cu laptele, o dizolvam si turnam peste gulii in oala, lasam sa fiarba cam 10 min dupa care punem maraul tocat marunt si cele 2 linguri de smantana.