joi, 1 noiembrie 2007

Prajitura Majestic



Avem nevoie de :
-14 oua
-2 foi de napolitan
-14 linguri zahar
-100 g cocos
-130 g nuca macinata
-1 pachet unt de 250 g
-2-3 linguri cacao
-8 linguri faina1 lingurita praf copt
-200 g zahar (pentru crema)
-200 g ciocolata pt. glazura
Cum procedam:
Se bat 10 albusuri cu 10 linguri de zahar, pana nu se mai desprinde de pe tel.
Compozitia de albus batut se imparte in doua: in prima parte se pune 100 g cocos si 2 linguri faina iar in cea de-a doua 130 g nuca macinata si iar 2 linguri de faina.
Fiecare din cele 2 comp. se pun pe 2 foi de napolitan pe rand.
Taiati foaia de napolitan asa cum aveti tava ca atunci cand coaceti si pandispanul sa fie toate egale.
Se coc pe rand in cuptorul bine incalzit la foc mic 15 minute sau pana se rumenesc usor deaupra pe dosul tavii sub hartie de copt.
Se lasa la racit.
Acum se face blatul pandispan: 4 albusuri se bat bine cu 4 linguri zahar, 4 galbenusuri, 4 linguri faina, 1 lingurita praf copt.Se coace la fos moderat 25 minute. Se verifica cu scobiotarea.
Ne raman cele 10 galbenusuri de la primele foi.
Urmeaza crema:
Acestea se pun pe foc cu 200 g zahar si se amesteca pe foc pana se ingroasa. Aveti grija sa nu se prinda, se amesteca mereu cu lingura de lemn. Nu va desprindeti in acest timp de aragaz. La sfarsit se adauga 2-3 linguri cacao si se amesteca pana se omogenizeaza tot. se da la racit.Cand s-a racit se amesteca cu 1 pachet de unt. Ambele trebuie sa fie la temp camerei ca sa nu se taie crema.
Asamblarea:blatul de nuca+ crema + pandispan+ crema+ blatul cocos + putina crema.La sfarsit, peste blatul de cocos punem si putina crema(ne-o impartim ca sa ne ramana).
Facem o glazura de ciocolata:topim 200 g cioco la micro sau bain maire, subtiem cu lapte sau apa,adaugaum un pic de lichior de ce aveti si gata....Prajitura e bine sa se faca de pe o zi pe alta...deci o zi sa steie la frigier.