joi, 15 noiembrie 2007

Tarte cu rosii si mozarella

Ingrediente pentru 12 portii:
- 1-2 catei de usturoi
- 150 g. de branza de vaci
- 6 linguri de ulei
- 6 linguri de lapte
- sare si piper
- 10 g. praf de copt
- 1-2 lingurite de praf de condimente
- 300 g. faina
- 3 rosii
- 220 g. branza tip mozzarella
- 1 legatura de busuioc
- ulei de masline
- 24 de forme de hartie cerata pentru muffins
Cum procedam:

-Se curata usturoiul si se toaca marunt. Se amesteca cu branza de vaci, ulei si lapte;
-Se condimenteaza cu sare, piper si praf de condimente
- Se amesteca faina cu praful de copt.Se adauga compozitia cu branza de vaci, se amesteca si apoi se framanta cu mainile;
-Se spala rosiile si se taie felii;
-Se taie branza in felii;
-Se imparte aluatul in 12 parti egale;
-Se aseaza una peste alta cate doua forme din hartie si se umplu cu cate o parte din aluat, indesandu-le usor. Deasupra se aseaza feliile de rosii si feliile de mozzarella;
-Se stropesc tartele cu putin ulei de masline;
-Se introduc la cuptor si se coc circa 10 minute apoi se scot si se adauga restul de mozzarella si frunzulitele de busuioc si se mai coc 10 minute.