duminică, 19 februarie 2012

Rulada Ferdinand



Pentru blatul de rulada:
-5 oua
-70 g faina
-20 g amidon alimentar
-100 g maioneza
-Sare piper
-75 g unt
-masline negre rondele
-patrunjel verde
Pentru umplutura:
-450 g crema de branza Almete cu smantana
-120 g sunca Praga
-1 ardei gras rosu
-Sare, piper dupa gust
Mod de preparare:


Taiem untul cubulete.
Rondelele de masline le trecem pe sub un jet de apa si le punem la scurs intr-o strecuratoare.
Spalam patrunjelul verde si il tocam foarte, foarte marunt
Taiem sunculita cubulete.
Spalam ardeiul gras il tocam cubulete.
Incepem sa pregatim unplutura. Punem intr-un bol crema de branza, adaugam peste ardeiul gras tocat marunt, sunculita toccata marunt, condimentam cu piper sis are dupa gust, adaugam maioneza si incepem sa amestecam totul, pana obtinem o compozitie omogena.
Dupa ce am pregatit umplutura, incepem sa pregatim blatul de rulada. Spargem 5 oua intr-un castron si mixam bine de tot, pana obtinem o spuma.
In spuma de oua adaugam cubuletele de unt, maioneza, condimentam cu piper sis are dupa gust si mixam din nou, pana toate ingredientele se inglobeaza complet.
In compozitia rezultata adaugam faina, amidonul si incepem sa mixam din nou, pana se inglobeaza totul bine si obtinem compozitia finala.
Tapetam o tava cu hartie de copt (eu am folosit o tava cu dimensiunile de 24-38cm), tapetati si marginile tavii, iar daca nu stau in sus, ungeti putin tava cu ulei, apoi puneti hartia de copt. Turnati in tava comozitia pentru blatul rulazii si nivelati usor cu o spatula.
Pe toata suprafata compozitiei din tava puneti randuri de rondele de masline. Si ici colo cuiburi de patrunjel verde tocat marunt.
Introducem tava in cuptorul preincalzit si coacem blatul rulazii timp de 10 minute la 200 grade.
Intre timp, pana se coace blatul, luam un prosop de bucatarie si il umezim putin. Dupa ce blatul s-a copt, il scoatem din cuptor, foarte rapid punem deasupra tavii un tocator mare de lemn, intoarcem tava cu fundul in sus si scoatem blatul pe tocator.
Mutam apoi usor blatul, fara sa il rupem pe prosopul umezit si il rulam strans, cat este inca fierbinte. Il lasam rulat in prosop, pana se raceste complet. Atentie, blatul rulazii trebuie asezat pe prosop cu fata in jos, asa incepem sa rulam, pentru ca rulada sa aiba un aspect frumos.
Dupa ce s-a racit blatul rulazii, il desfacem din prosop, il ungem uniform, pe intreaga suprafata cu compozitia de branza pe care am facut-o in prealabil si incepem sa il rulam strans, pana obtinem o rulada.
Intindem o folie de aluminiu pe masa, mutam cu grija rulada pe folie si incepem sa rulam folia pe rulada strans. Punem rulada la rece si o servim dupa cel putin 5-6 ore dupa care o taiem felii.