marți, 14 februarie 2012

Chec cu ciocolata




 
Ingrediente:

-4 oua
-200gr zahar
-400gr faina
-300ml lapte
-180gr unt
-un pliculet praf de copt
-o lingurita bicarbonat
-3-4 linguri cacao
-160g ciocolata amaruie sau cu lapte
- esenta de rom

- 2 plicuri de glazura instant

Cum facem:


Taiem ciocolata bucatele.Topim untul si il lasam la racorit.Intr-un bol amestecam toate ingredientele uscate:faina, zaharul,cacaoa,praful de copt,bicarbonatul si ciocolata. Intr-un alt bol amestecam ingredientele lichide:laptele,untul,ouale si esenta de rom. Turnam compozitia lichida peste cea uscata si omogenizam bine. Compozitia rezultata se toarna in doua forme unse cu unt. Se coace in cuptorul incins in prealabil 45-60 min. Cel mai indicat este sa se faca testul scobitorii. Cand se raceste punem cele 2 plicuri de glazura instant peste chec. Dam putin la frigider sa se intareasca glazura.