duminică, 5 februarie 2012

Pulpe de pui la cuptor cu sos de legume



Pentru sosul de legume
Avem nevoie de:
-1 vanata
-3 cepe
-2 praz
-2 gogosari
-3 ardei
-patrunjel verde
- 8 cartofi
-2 linguri orez
-3 rosii
-ulei
-4 morcovi
Cum procedam:
-calim prazul taiat rondele cu ceapa
-separat calim putin gogosarii si ardeii
-punem ardeii cu gogosarii peste ceapa si praz, punem putina sare, apoi 1 cana de apa
-punem morcovii si patrunjelul taiati rondele
-urmeaza cartofii taiati rondele, sare, piper
-adaugam vanata si peste punem patrunjelul tocat si sare
-la sfarsit punem rosiile rondele si orezul
-mai completam cu apa cat e necesar...ea va scadea treptat. 
Amestecam din cand in cand.
-se lasa pe foc cam 40 minute
Pentru friptura de pui avem nevoie de:
 - 15 ciocanele de pui
 - condimente dupa preferinte
- boia dulce
- 2 catei ustutroi
- 1 ceapa
- 1 cana apa
- putin ulei
- folie aluminiu
Se condimenteaza bine pulpele de pui cu ingredientele de mai sus intr-o tava, se pune apa, ulei, boia deasupra si apoi punem folia de aluminiu si bagam la cuptor cam 35 minute, dupa care scoatem folia de aluminiu si mai lasam la rumenit cam 12-15 minute la foc iute.