vineri, 24 februarie 2012

Platou de pastravi


RETETA INGENIOASA


Avem nevoie de: pentru 4 portii

 - 4 fileuri de pastrav afumat
 - 1 castravete mic
 - 1 rosie
 -  1/2 legatura marar
 - 2 l-ite suc de lamaie
 - 2 linguri ulei
 - sare, piper
- 2 linguri smantana
 - 2 picaturi de sos tabasco
 - 100 ml smantana, 1/4 mar acrisor
 - 2 lingurite de hrean ras
 - 1 lingura comport de coacaze
 - 1 l-ita gem de portocale

Plus
 - marar si felii de mere pentru decor
Cum facem:

 Se taie oblic, in fasii, 2 fileuri de pastrav si se pun deoparte
O alta felie de pastrav se taie in bucati mici. Se spala castravetele si rosia si se toaca. Se spala mararul, se sterge, se indeparteaza coditele si se toaca. Se amesteca bine sucul de lamaie si uleiul. Toate aceste ingrediente se amesteca, se condimenteaza cu sare si piper si se aseaza pe 4 farfurii.
Ultima felie de pastrav se taie in bucati mari si se amesteca bine cu mixerul impreuna cu smantana pentru gatit, pana se obtine o pasta. Se condimenteaza cu sare si sosul tabasco si se aseaza in farfurii.
Se bate bine samantana, se curata sfertul de mar si se da pe o razatoare fina. Jumatate din spuma de smantana se amesteca cu hreanul si marul, iar cealalata cu cocazele si gemul de portocale. Se adauga piper. Se aseaza in farfurii cele doua sosuri de asmnatana, iar deasupra bucatile de pastrav. Se decoreaza cu marar si felii de mar.