duminică, 19 februarie 2012

Chiftelute din cartofi cu garnitura de praz


RETETA VEGETARIANA 
Avem nevoie de: pentru 4 portii
- 500 g cartofi de fiert
 -  2 chifle
 - 80 ml lapte
 - 1 ceapa, 1 legatura patrunjel
 - 60 g unt
 - 50 g faina alba
 - sare, piper, nucsoara
 - 2 fire praz
 - 250 ml supa de legume (din 1/2 cub condiment)
 - 150 ml smantana
 - 1 lingurita suc de lamaie
Cum facem:
Se fierb cartofii in coja pana se inmoaie, apoi se scurg, se curata si se paseaza fierbinti.
Cat timp fierb cartofii, se taie chiflele si se stropesc cu laptele. Se curata ceapa si se toaca marunt. Se spala patrunjelul, se toaca marunt, apoi se caleste in 10 g de unt impreuna cu ceapa.
Se taie cascavalul cubulete si se adauga impreuna cu amestecul de ceapa, chifle, oua si faina peste cartofii pasati. Se condimenteaza cu sare, piper, nuscoara, apoi se modeleaza chiftelutele.
Se curata prazul, se spala bine si se taie in rondele subtiri, impreuna cu frunzele verzi, fragede. Se caleste in 20 g unt, apoi se adauga treptat  supa  si se fierbe acoperit, la foc mic, timp de 10 minute.
Intre timp se prajesc chiftelultele uniform, timp de 4 minute. Se adauga smantana peste praz, se condimenteaza cu sare, piper si su de lamaie. Se serveste alaturi de chiftelute.