miercuri, 15 februarie 2012

Tort cu coacaze rosii si ananas





Avem nevoie de:
Pentru blat:
 - 10 oua
 - 10 linguri zahar
 - 10 linguri faina
 - 1 punga de piscoturi de sampanie
- sirop de la conserva de ananas
Pentru crema diplomat

- 5 galbenusui
 - 1 l lapte
 - 2 budinci vanilie
 - 2 plicuri gelatina granule
 - 200 g zahar
- 300 ml frisca lichida
 - 1 conserva de compot de ananas bucati
 - 3 linguri de gem de caise sau capsuni
Pentru ornat
 - 2 plicuri frisca plic
- 300 ml frisca lichida
 - 2 caserole de coacaze rosii
- 1 conserva de compot ananas roti
 - 1 plic de gelatina pentru fructe
- putina ciocolata bucatele pentru ornat (partea de jos)
Cum procedam pentru blat:
 - batem bine albusurile, adaugam zaharul, batem bine cu mixerul apoi adaugam pe rand galbenusurile unul cate unul si mixam. Pune si faina si omogenizam cu mixerul. Se toarna totul intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina si se da la copt 35 minute la 180 grade. Se raceste.
- punem gelatina la umflat in putina apa rece. Punem intr-un castro galbenusurioe, zaharul, pudincile si laptele si omogenizam putin cu mixerul apoi punem totul pe foc si amestecam pana se ingroasa. Punem in compozitia fierbinte gelatina umflata si amestecam pana la omogenizare. Dam crema la racit (nu in frigider). Batem 300 ml frisca si amestecam frisca cu crema de budinca racita.
Asambarea tortului:
 - pregatim o tava dreptunghiulara cu inel detasabil in care punem folie subtire sau de aluminiu. Punem blatul de tort (este un tort destul de mare), il insiropam putin cu zeama de la compotul de ananas, apoi punem 4 linguri de gem de caise sau caspuni, si punem jumatate din crema apoi punem anansul bucati si peste ananas punem restul de crema diplomat. Urmeaza piscoturile de sampanie, pe care le inmoiem pe o parte si pe alta in compotul de ananas si pe rand le asezam unul lanaga altul, pe crema! Dama totul la frigider pana a doua zi, asta daca il faci seara.
A doua zi  se rastoarna tortul pe o tava potrivita.
Se bat 300 ml frisca lichida si se orneaza tortul ca in imagini sau cum vreti voi. dupa ce il imbracam in frisca, fara sa fcem modelele de pe margini, dam tortul la frigider 1 h.  Urmeaza sa punem fructele pe tort, pe tortul rece. Luam pe rand fructele si le asezam ca in imaginile de mai jos, inmoiind inainte fructele in gelatina preparata dupa instructiunile de pe plicul tort gelee-ului. Dupa ce am asezat fructele urmeaza sa folosim cele 2 plicuri de frisc praf. Imi place foarte mult frisc asata deoarece are un luciu si foarte frumos se poate orna cu ea. Ii da tortului o textura matasoasa/lucioasa:))