vineri, 17 februarie 2012

Muschiulet umplut de vitel


Pentru 6 portii

Avem nevoie de:

- 3 chifle uscate
- 3 oua
- 130 ml lapte
- piper, nucsoara
- 1 fir praz
- 1 legatura patrunjel
 - 20 g unt
 - coaja rasa de la o lamaie
 - 1,2 kg muschi slab de vitel cu o cretatura (buzunar)
 - 2 legaturi legume pentru supa
 - 250 ml bere bruna
 - 250 ml supa de carne (din 1/2 cub condiment)
Plus
 - sfoara de bucatarie
Cum facem:

 Se amesteca bine ouale cu laptele, sarea, piperul si nucsoara si se adaga peste chiflele taiate in prealalbil in cubulete. Se curata peazul, se spala bine si se toaca marunt impreuna cu frunzele verzi, fragede. Se spala patrunjelul, se zvanta si i se toaca frunzele. Se topeste untul si se calesc prazul si patrunjelul in acesta, amestecand continuu, apoi se aduga peste amestecul cu chifla, alaturi de coaja de lamaie.
Se preancalzeste cuptorul la 220 grade. Se spala carna, apoi se strge. Se umple buzunarul din carne cu amestecul anterior si se coase deshiderea cu sfoara de bucatarie. Se da carnea pe exterior cu sare si piper si se unge cu margarina topita.
Se curata legumele pentru supa, se taie in bucati mari si se aseaza in jurul carnii, intr-o oala  Se toarna deasupra berea si supa de carne.
Se baga oala la cuptor  si se oace neacoperita aproximativ 2,5 ore timp in care carnea se stropeste de mai multe ori cu zeama lasata. Dupa 30 min se reduce temperatura la 180 grade.