miercuri, 9 aprilie 2008

Paste gratinate cu ciuperci

Asa arata pastele de casa:


Ingrediente:
-350 g (eu am folist paste facute de casa,late) spirale, tuburi
-1 cutie ciuperci din conserva
-condimente
-500 ml lapte (300 ml pentru oua si 200 ml punem in sos)
-200 ml apa (punem in sos)
-150 g branza telemea
-150 g pesmet
-150 g unt pentru sos
-margarina pentru uns tava yena
-2 cepe medii(eu am pus si morcov fiert ca am avut)
-1 lingura faina
-patrunjel verde tocat
-3 oua intregi
Cum procedam:
-punem la fiert pastele in papa cu sare
-calim ceapa tocata marunt
-adaugam ciupercile, amestecam bine
-punem condimentele
-Dizolvam faina in 200 gr lapte si adaugam si 200 ml apa). Amestecam totul si lasam sa fiarba 5 minute
-adaugam patrunjelul tocat marunt
-adaugam untul bucatele(ii da uh gust deosebit)
Asamblare:
-ungem tava cu margarina
-punem un strat de paste
-urmeaza sosul
peste sos punem pesmet
-paste
-sos
-pesmet
-paste
-branza telemea bucatele
-ouale batute cu 300 ml lapte lapte lapte
-se da la cuptor 20 minute pana se rumeneste

pofta buna!