sâmbătă, 12 aprilie 2008

Chiftele marinate

Avem nevoie de:
-1 kg de carne tocata amestec
-1 legatura patrunjel verde
-2 oua
-condimente
-3 felii franzela
-ulei
Pentru sos:
-1 litru bulion de casa
-2 lingurite zahar
-patrunjel tocat
-foaie de dafin
-1 lingura faina
-Batem ouale la tocator impreuna cu patrunjelul verde,painea inmoiata in lapte(se face o pasta din toate). Aduagam compozitia tocata la carne. Punem si condimentele. Incingem uleiul in tigaie sa formam chiftele cat vrem noi de mari. Le prajim la foc mic. Turnam bulionul intr-un vas, adaugam zaharul, foaia de dafi. Asteptam sa dea 2-3 clocote, adaugam faina pe care o dizolvam cu putina apa. lasam sa fiarba 10 minute. Adaugam si foile de dafin. Asezam chiftele intr-o tava, una langa alta, apoi punem sosul de rosii deasupra. Dam la cuptor 20 minute. Noi am servit cu piure de cartofi.