luni, 14 aprilie 2008

Tort cu budinca de vanilie si piersici

Felia:


Blat:
-se face un blat din 5 oua, 5 lg zahar, 150 g faina, 1 lg ulei. Se freaca galbenusurile cu 1/2 din cantitatea de zahar, apoi se adauga lingura de ulei, se freaca cu mixerul 15 minute pana devine totul o spuma. Se bat albusurile bine de tot, se adauga restul de zahar. Se amesteca albusurile cu galbenusurile incet, de jos in sus, sa nu se lase albusurile, apoi se incorporeaza faina. Se varsa totul intr-o tava rotunda in care am pus hartie de copt si marginile le-am uns cu unt. Se da la cuptor 25 minute. Se incearca cu scobitoarea.
Crema:
-1 cutie de compot piersici de calitate
-2 plicuri gelatina dr. otker granule
-2 plicuri de budinca de vanilie
-1 l lapte
Cum procedam pentru crema:
-punem la inmoiat gelatina in apa rece 10 minute. Facem budinca cu laptele conform instructiunilor de pe plic. In budinca gata facuta, calda, se incorporeaza gelatina umflata si amestecam bine sa se topeasca gelatina. Lasam la racit pana se incheaga putin.
Asamblare:
-blatul il taiem in 2
-ne pregatim foram rotunda cu inel detasabil
-punem primul blat in forma
-insiropam putin baltul cu zema din compot de piersici
-punem jumatate din crema apoi asezam piersicile cu deschizatura in jos, una langa alta.
-turnam restul de crema
-punem cealalta jumatate de blat insiropat inainte
-dam totul la frigider 5 ore
-inlaturam inelul,punem tortul pe o tava
-ornam cu frisca dupa preferinte
-am decorat cu flori din pasta de lapte praf