vineri, 1 februarie 2008

Medalion de vita cu piure




Avem nevoie de:
-1 kg jumate de muschi de vitel
-1 ceapa
-400 g smantana
-2 ardei
sare,piper
-2 linguri de pasta de gogosar la borcan
-patrunjel verde
-cartofi, 1 kg pentru piure
-200 ml bulion de casa
-2 lingurite boia dulce
-1 lingura faina
-lapte pt. piure
-1 lingura ulei pentru piure
-1 lingurita unt pentru piure
Se serveste cu muraturi
-se caleste ceapa cu ardeii, se pune si pasta de ardei
-se adauga boiaua,se stinge cu bulion
-se pune carnea taiata felii
-se completeaza cu apa
-se lasa sub capac sa se patrunda carne
-daca mai trebuie punem apa
-se adauga condimentele
-intre timp ne curata cartofii, ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare
-carnea isi va lasa un sos propriu la care mai adaugam bulion sau apa daca trebuie
-la sfarsit, cand carnea e gata se pune smantana si apoi punem 1 lingura de faina incet sa nu se faca cocoloase, amestecam bine si lasam sa mai fiarba 5 minute.
-cartofii fierti ii sfaramam, punem putin ulei, apoi 1 lingurita de unt, amestecam bine, si incepem si punem lapte pana ajungem la consistenta dorita.