sâmbătă, 2 februarie 2008

Prajitura Krem a la Krem




Blat:
-6 oua
-6 linguri de zahar
-1 plic (80 g) Creme Ole de ciocolata

Crema:

-200 ml smantina dulce 32% grasime (Dorna rosu), rece
-200-220 ml lapte rece
-1 plic (80 g) Creme Ole de vanilie

Glazura:

-2 linguri apa
-2 linguri zahar
-2 linguri brandy 100 g ciocolata
-100 g unt

Cum facem:

Blat:
Se separa albusurile de galbenusuri. Primele se bat spuma cu zaharul, ca la bezea. Apoi se adauga cite un galbenus si se bate un pic dupa fiecare. La sfirsit se adauga praful Creme Ole de ciocolata si se mai bate un pic (maxim 30-45 de secunde), cit sa se omogenizeze. Se toarna aluatul intr-o tava de 20/30 cm unsa cu unt sau asternuta cu hirtie de copt. Se coace la foc mediu (180 grade) cam 25-30 minute. Se apasa blatul cu degetul, daca adincitura dispare imediat, inseamna ca e copt. Se lasa la racit.
Crema:
Se pun intr-un bol smintina, laptele si praful de vanilie. Se bate cu mixerul cam 1 minut, crema trebuie sa se intareasca destul de bine. Se intinde uniform pe suprafata blatului rece si se baga la frigider.Glazura:Se infierbinta apa, se adauga zaharul, amestecind. Dupa ce s-a topit zaharul, se adauga lichiorul si ciocolata rupta bucatele. Se amesteca pina la topirea ciocolatei, apoi se adauga untul. Se mai tine pe foc amestecind pina se topeste si untul. Se lasa la racit. (Aici am sarit peste poza, poate la urmatoarea incercare completez )Cind a ajuns la temperatura camerei, se toarna pe prajitura si se intinde uniform. Se da la rece pentru 2-3 ore.
Observatii personale:
Tava in care am copt are dimensiunea de 20/30
Eu blatul l-am facut altfel decat scria in reteta.
Am frecat galbenusurile foarte bine cu zaharul apoi am pus plicul Ole de ciocolata iar apoi am amestecat cu albusurile batute spuma cu lingura de lemn de sus in jos.
Crema am facut-o din 500 ml frisca batuta cu un pachet de creme ole de vanilie.
Glazura: am pus 2 linguri de coniac alexandrion, 1 ciocolata africana de alune.
Dupa ce ati pus crema dati la frigider 2 ore si apoi puneti glazura. Cand se pune glazura crema trebuie sa fie rece si glazura sa nu fie calda sa curga,ci sa fie potrivita.
Prajitura se taie cu un cutit lung pe care il inmoiem in prealabil in apa calda, ca sa nu murdarim glazura pe crema.

2 comentarii:

Poti scrie aici!