joi, 21 februarie 2008

Tort cu crema capuccino


Blat:
-se face un blat simplu din 8 oua, care apoi vine taiat in 3 si procedura este la fel ca si la tortul negresa cu trandafirii albi adica:un blat vine jos in forma cu inel rotunda, cu unul facem peretii,iar ultimul il punem capac.
Deci baltul vine facut din-8 oua, 8 lg zahar,8 lg faina,1 praf de copt.
Crema capuccino:
-250 g branza de vaci
-1 galbenus
-3 plicuri capucino de care doriti voi
-150 ml apa-400 g frisca batuta
- 12 folii de gelatina sau 2 plicuri granule
-1 cioco milka sau altceva de calitate
Cum facem:
Se amesteca 250 g branza de vaci cu un galbenus.
Se adauga 3 plicuri de cappucino dizolvate in 150 ml apa. Se amesteca bine.
Separat se fac 400 g frisca.
Se pun la inmuiat 12 foli de gelatina (20g) sau 2 plicuri granule.
Se topesc apoi pe baie de abur. Se inglobeaza in crema de branza.
La sfarsit se adauga frisca.
Apoi 1/2 ciocolata Milka cu lapte data pe razatoarea mare.
Se pune un inel in jurul tortului.
Se toarna crema. Se da la frigider 4-5 ore, e bine de pe o zi alta.
Cu cealalta jumatate cica se pune razalita ca decor deasupra dar eu am pus ornamnete de ciocolata.Am facut reteta de glazura de la tortul Amandina, am pus deasupra ornamente de cioco, apoi am ornat cu trandafiri din pasta de lapte praf.