duminică, 10 februarie 2008

Tort "Fantezie de iarna"


-acest tort l-am facut cu ce am avut prin casa. N-am cumaprat nimic expres si am vrut sa fie usor si gustos.

Tort "Fantezie de iarna"

Avem nevoie de:

-2 seturi de piscoturi de sampanie (intr-un set sunt vreo 10-12 bucati)
-2 creme ole de vanilie
-1 crema ole de ciocolata
-1 plic de gelatina granule
-400 ml de frisca lichida (am folosit hulala)
-10 bomboane rafaelo
-1 cutie de mandarine din compot
-ciocolata alba de decor-figurine
-suc pentru insiropat piscoturile
-150 g fulgi de cocos albe
-1 lingura zahar pudra cu vanilie

Cum procedam:

-ne punem la inmoiat 1/2 gelatina din plic
-facem primul plic de crema ole de ciocolata conform instructiunilor de pe plic adica in 400 ml lapte rece varsam plicul si mixam pana se intareste
-dizolvam gelatina umflata pe foc fara sa fiarba
-incorporam gelatina in crema ole de ciocolata si amestecam bine
-ne pregatim tava cu inel, si asezam primul strat de piscoturi pe care le insiropam unul cate unul si le punem cum dorim in tava
-turnam primul strat de creme ole de ciocolata
-dam la frigider 1 h sa se intareasca
-punem al doilea strat de piscoturi insiropate pe o parte si pe alta
-ne pregatim al doilea pachetel de creme ole de vanilie in care incorporam a doua jumatate de gelatina din plic (tot asa umflata si topita)
-punem mandarinele in crema si amestecam bine
-turnam crema de vanilie peste piscoturi
-dam la frigider 1 h
-ne batem frisca -400 ml cu al treile plic ole de vanilie....se va intari foarte repede compozitia
-turnam frisca peste crema de vanilie cu mandarien
-nivelam frumos
-punem cocosul frumos
-asezam bomboanele cum dorim
-trecem prin sita putin zahar pudra cu vanilie
-dam la frigider pana a doua zi
-desfacem inelul a doua zi
-in mijlocul tortului asezam figurinele din cioclata alba

Imagini din timpul executarii: