sâmbătă, 16 februarie 2008

Placinta cu branza










Pentru cele doua foi de aluat avem nevoie de:
-7 linguri de lapte
7 linguri de ulei
-7 linguri de zahar
-1 ou
-1 lingurita bicarbonat
-1 lingurita otet
-400 gr. faina
Pentru umplutura avem nevoie de:
-500 gr. branza de vaci
-2 oua
-1 pahar zahar pudra
-2 plicuri zahar vanilat
-2 linguri de faina
-stafide
Am pus pe foc in cratita, uleiul, zaharul si laptele.
Cand da in clocot se stinge focul si se da la racit.
Peste compozitia racita de adauga oul si bicarbonatul stins cu otet si se amesteca
-se adauga faina cat incape(mi-a intrat 500 g) pana obtinem un aluat omogen
-eu am lasat balta aluatul si m-am pus sa prepar compozitia de branza. Am pus in castron branza,ouale,stafidele, 2 linguri faina, zaharul si am amestecat bine de tot cu lingura nu cu mixerul.
-am imparti in 2 bile
-aluatul se lucreaza cu faina ca putin se lipeste. am intins o foaiesi am pus foaia in tava
-peste foaie am pus branza peste care am presarat 2 lingurite de gris
-am acoperit cu cealalta foaie de aluat
-am uns deasupra cu un ou batut bine
-se da la cuptor pentru 30-35 minute la 175 grade c.
-precizez ca sa va taia in patrate doar dupa ce se raceste