joi, 14 februarie 2008

Tort de Sf. Valentin






Blat roz:
-6 oua
-2 plicuri budinca capsuni (sau zmeura)
-200 gr. zahar pudra
-100 gr faina
-1 pliculet praf de copt
Se separa ouale, si intr-un castron pune cele 6 albusuri impreuna cu cele 200 gr. zahar pudra.
Se mixeaza bine pana se face o spuma tare.
Apoi punem in castron si restul ingredientelor adica cele 6 galbenusuri, praful de budinca, si faina amestecata cu praful de copt.
Mixam bine pana se omogenizeaza toate ingredientele.
Compozitia se toarna intr-o tava unsa si tapetata. Folositi o tava nu foarte mare, in orice caz nu folositi tava de la aragaz Se lasa la cuptor 25-30 min la 175 grade.
Pt crema avem nevoie de:
-400 g iaurt de capsuni(sau de care vreti voi)
-300 ml frisca lichida ( care vine batuta)
-2 pliculete gelatina dr. oetker granule
-1 compot mare de piersici sau ce vreti voi
-Punem iaurtul pe foc sa se incalzeasca nu sa fiarba, bagam gelatina dizolvata in prealabil 10 min in apa rece si amestecam pana se dizolva gelatina in iaurt.
Compozitia nu trebuie sa fiarba ci se tine pe foc pana se dizolva gelatina.
Lasati un pic sa se raceasca putin de tot, iar dupa aceea amestecam cu frisca batuta.
Adaugam piersicile taiete cubulete mai mari.
Amestecam totul bine si asambalm asa in tava cu inel detasabil forma inima:
-primul blat
-daca vreti insiropati,eu n-am insiropat
-crema toata
-cealalta jumatate de blat
-eu am uns primul blat si al doilea cuun strat subtire de nutela.
Dam la frigider peste noapte
Ornam apoi cu frisca.
Decoram cu ce dorim.