joi, 7 februarie 2008

Tort "Cos cu trandafiri"

Blat:
-2 blaturi din 6 oua, 6 lg zahar, 6 linguri faina, 1 praf copt
-fiecare blat se taie in 2
-am folosit oua de casa
Se bat albusurile tare, se adauga apoi zaharul,galbenusurile pe rand timp in care batem cu mixerul bine de tot si la sfarsit punem faina amestecata cu praful de copt.
Lasam mixerul deoparte....si amestecam cu lingura de lemn de jos in sus incet.
Punem compozitia in tava in care am pus hartie de copt si marginile le-amuns cu margarina si dam la cuptor 30 minute.
Primele 10 min. focul trebuie sa fie iute apoi dam focul mai incet.
Crema:

-600 ml frisca batuta
-1 cutie jumate de nutella de alune
Batem frisca si incet incorporam crema de lune in frisca si amestecam cu mixerul pana terminam crema de alune. Este o crema usoara, gustoasa, buna pentru copii.
Sirop: -zahar,apa, rom
Insiropam fiecare blat dar nu mult sirop, cam 300 ml la tot tortul.
Tortul este inalt si daca punem mult sirop...mi-e teama sa nu se incline tortul intr-o parte.
Zahar, rom punem dupa cat dorim fiecare, cam 150 g zahar si 1 fiola de esenta rom.
Ornament:
-trandafiri din buttercream si frisca Si Stefan si-a gabat mainile in el..asa ca greu am lucrat cu Stefan langa mine! (trandafirii ii vezi la tema"trandafiri din buttercream")