marți, 6 ianuarie 2009

Prajiturele Alcazar

Reteta o am de aici: http://www.veronica.forumit.com/craciun-si-anul-nou-f124/dulciuri-de-craciun-t2301-210.htm de la alison.
Avem nevoie de:
-10 oua
-400 g nuci macinate(putin prajite)
-500 g zahar
-3 linguri faina
Se bat albusurile tari,se toarna zaharul in ploaie,apoi nucile cu faina. Se pune in tava hartie de copt apoi cu lingurita portionam gramajoare. Le coacem 10 minute pana se auresc putin.
Crema:
-cele 10 galbenusuri ramase se amesteca cu 250 grame zahar pudra,3 linguri cu virf de faina,4 linguri cacao si 500 grame lapte fiert si racit. Se pun la fiert intr-un vas de care sa nu se prinda,la fos mic,amestecind mereu, pana se ingroasa, apoi se da la rece. Intre timp se freaca spuma 400 g unt si treptat se toarna peste crema preparata. Cu aceasta crema se umplu pricomigdalele,se preseaza un pic dupa umplere,crema iese putin inafara si atunci se tavalesc prin cocos si se dau la rece.