sâmbătă, 3 ianuarie 2009

Prajitura Bohema


Avem nevoie de:

Pentru blat:

-6 oua
-6 linguri zahar
-6 linguri faina
-2 linguri cacao
Frecam galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam faina amestecata in prealabil cu cacaoa iar la sfarsit adaugal albusurile batute spuma. Cuptorul treuie sa fie incalzit. Punem toata compozitia intr-o tava de dimensiunea 25/36, bagam la cuptor la foc moderat. Incercam cu scobitoarea.

Crema de budinca:

-1 plic budinca vanilie
-1 pachet unt
-500 ml lapte
-4 linguri zahar
Fierbem budinca asa cum scrie pe plic. O dam la racit apoi o amestecam cu untul. Cum? Fream untul intr-u bol cu mixerul 1 minut iar apoi adaugam lingura cu lingura de budinca in unt pana terminam budinca. Eu fa cu blenderul ca sigur asa nu se taie. Cu mixerul cand am facut mi s-a taiat de multe ori.
Crema de ciocolata:
-1 ciocolata amaruie de 100 g de buna calitate cu 55% cacao si 300 ml frisca lichida
Topim ciocolata in 300 ml frisca lichida intr-un vas pe foc,amestecam pana se topeste ciocolata. Dam la frigider cel putin 7 ore. Cand crema e intarita, bagam mixerul in ea si mixam, apoi treptat adaugam cealalta frisca lichida ramasa, adica 200 ml  pana se face o spuma maro deshis. Deci, adaugam frisca lichida putin, mixam apoi bine, si tot asa pana termina 200 ml frisca. Eu am adaugat asa sa nu fie gustul prea puternic de cioco amaruie si a iesit ca un mousse de ciocolata.
Sirop:
-1 sticluta de rom -200 ml apa -6 linguri zahar pudra

Stratul de frisca:
-400 ml frisca lichida -1 plic gelatina granule -2 linguri smantana grasa
Punem gelatina la umflat 10 minute in apa foarte rece apoi o topim pe foc (nu o fierbem). Batem frisca:adaugam smantana grasa si frisca lichida si incepem si batem. Batem frisca cu mixerul pana devine totul ca o smantana deci, nu pana se intareste de tot. Aduagam apoi gelatina topita calduta, si mixam 50 secunde. Punem blatul de cacao pe o tava si insiropam bine.
Punem deasupra crema de budinca, nivelam frumos, totul sa fie drept, fara denivelari.
Adaugam apoi crema de ciocolata, care este in cantitate mai mare decat cea de budinca, apoi nivelam frumos, drept sa fie totul. Nici una nu are voie sa curga. Adaugam frisca spumoasa. Deasupra punem bombonele de ciocolata sau ce doriti voi: cacao, bombonele colorate. Dam la frigider pana a doua zi dupa care taiem cu un cutit lung inmoiat in apa rece. Stergem des cutitul, sa fie curat, astfel inct sa nu murdarim cremele una de alta. Cutitul trebuie sa fie subtire si foarte ascutit.