marți, 20 ianuarie 2009

Prajitura Ana

Asa imi veni, Ana....asa ramane!
RETETA IMI APARTINE!

Blatul:

-6 oua
-6 linguri zahar
-1 plic creme ole
Se bat albusurile bat apoi se adauga zaharul dupa care se aduaga pe rand cate un galbenus pana le terminam. La sfarsit punem plicul de cioco, creme ole si mai amestecam cu mixerul 15 secunde.Se coace in cuptorul preincalzit 25 minute.

Crema:
Am facut crema pas cu pas AICI


Avem nevoie de:

-2 ciocolati de 100 g amarui
-300 ml frisca lichida
-inca 300 ml de frisca lichida (la sfarsit)

Cum facem:

Se rupe ciocolata in frisca si se pune pe foc, apoi se amesteca pana se topeste toata ciocolata. Se da la rece, la frigider (minim 3 ore) la altii 24 ore sau mai putin. Ea trebuie sa se intareasca la frigider
Se baga mixerul in ea si se amesteca turnand treptat cealalta parte de frisca, adica 300 ml, pe rand. Deci turnam frisca putin, amestecam cu mixerul si tot asa pana terminam toata compozitia de 300 ml de frisca.
Hai ca nu e greu!
Peste blatul racit se pune spuma asta ganache apoi pune o glazura de ciocolata de care vreti voi, eu am folosit una dr. otker la rece.
Deasupra am pus ciocolata speciala de prajituri alba bucatele.







                               Am mai facut prajitura asta de multe ori


SI

Sub forma mai festiva cu trandafiri facuti tot din aceeasi crema: