duminică, 4 ianuarie 2009

Inimi cu scortisoara

Reteta este cu "stele".
Am si stea dar nu gaseam numai inima asa ca a ramas asa.
Ingrediente pentru 35 bucati
-125 g unt
-100 g zahar
-1 ou-1 praf sare
-250 g faina
-70 gmigdale
-1 lingurita praf de copt
-1/2 lingurita scortisoara
-100 g migdale macinate
Se bate untul cu zaharul,ou si sare;se inglobeaza faina amestecata cu praf de copt,scortisoara si migdale macinate. Se framanata aluatul,se infasoara in folie si se da la frigider 4 ore. Se incinge cuptorul la 200 g C. Se intinde o foaie de aluat si se decupeaza stelute sau inimi cu forma speciala.Se presara fulgi de migdale pe fiecare bucata. Se coc 10 minute.Eu am cumparat fulgi de migdale de la Tesco, din Ungaria.Partea de migdale care vine bagata in aluat am macinat-o cu rasnita.