marți, 13 ianuarie 2009

Caprioara in sos

Am gatit carne de caprioara dupa o reteta proprie,in sos de rosii cu legume si usturoi alaturi de cartofi piure ca si garnitura.
Avem nevoie de:
-1 kg carne de caprioara
-500 ml bulion
-4 catei usturoi
- 2 linguri de pasta de ardei rosu(pus la borcan)
-1 ceapa
-400 ml vin rosu
-condimente:sare,piper
-3 lingurite faina
-3 linguri smantana
-ulei
-apa
Cum procedam:
Taiem carnea felii medii, o trecem prin condimente si o lasam sa steie cateva ore, in frigider.
Ne pregatim o tava in care punem putin ulei,punem carnea,peste carene taiem usturoiul si ceapa, turnam putina apa si vinul. Acoperim cu folie de aluminiu si tinem in cuptor la foc moderat 1 h 30. Ne uitam din cand in cand daca a scazut lichidul, daca trebuie mai adaugam putin apa sau vin.
Carne fiind patrunsa o mutam cu tot sosul ei lasat in tava, intr-o cratita sau tigaie teflonata cu capac, adaugam bulionul peste carne,ardeiul pasta, mai adaugam condimente dupa gust si putina apa cat sa acopere toata carne(asta sa fie sos destul). Mai lasam pe foc asa 30 minute dupa care ingrosam cu faina amestecata in putin lapte si mai lasam pe foc vreo 10 minute amestecand din cand in cand. La sfarsit punem puti patrunjel verde tocat marunt smantana. Sosul trebuie sa fie subtire fierbinte(el se va mai ingrosa cand se va raci).
Am servit cu cartofi piure si salata de catraveti cu rosii.
Foarte bun, apetisant si "moale". Spun asta petru ca insusi carnea de caprioara este foarte tare, si cu acest sos de casa nu este seaca deloc.....foarte bun!