luni, 5 ianuarie 2009

Alunette

Preparare: 60 minute, racire 1 h, coacere 35 minte
Ingr. pentru 30 bucati
Alunele le-am cumparata de la Tesco din Ungaria, pungi de 200g.In revista era altfel reteta, adica lateral cuburile se inmoiau in jeleu si apoi se tavaleau partile prin alune macinate si deasupra se punea cioco alba si o aluna in mijloc.Eu ale-am tavalit toate cuburile prin cioco topita la micro(subtiata cu lapte) si apoi le-am tavalit prin alune macinate si gata. Reteta v-o scriu cum am facut-o eu.
Aluat:
-500g faina
-100 g alune macinate
-300 g zahar
-3 oua
-250 g unt moale
-2 lingurite praf de copt
-250 ml lapte
Ornat:
-400 g alune macinate
-250 g cioco lapte
Se incinge cuptorul la 180 g C.
Se unge o tava si se tapeteaza cu hartie de copt. Se prepara aluatul:se bate untul cu zaharul si si inglobeaza pe rand ouale,amestecand viguros dupa fiecare. Se inglobeaza faina amestecata cu praf de copt,alternand cu lapte si alune macinate. Se repartizeaza aluatul in tava si se coace la mijlocul cuptorului 30-35 min.Se scoate si se lasa la rcit apoi se taie in patratele. Se topeste cicolata la micro sau la abur apoi se dizolva putin cu lapte, sa nu fie prea groasa, si se inmoie pe rand patrtelele, lateral. Se trec apoi rapid prin alunele tocate. Foarte gustos!








Un comentariu:

  1. E usor de facut si intradevar bun....tin minte ca facea mama acum cativa ani o prajitura de genul asta,dar avea alta denumire.
    La Multi Ani!
    Pup

    RăspundețiȘtergere

Poti scrie aici!