vineri, 17 octombrie 2008

Crema ganache pentru torturi/prajituri

Crema ganache se face din ciocolata amaruie de calitate(eu folosesc primola amaruie) si frisca.Sunt atatea feluri de ciocolata amaruie si mai bune decat primola.
Am citit in multe parti ca trebuie cantitate egale de cicolata cu cata frisca punem.Eu nu faca sa. E mai bun asa. nu e foarte dulce si se ingheaga foarte bine. Puteti pune si 5 cioco, si 6, si 8 daca va tine burta si buzunarul. :))
Sa faci aceasta crema nu-ti trebuie curs, nici nu stiu ce talent, ci doar curaj si bunavointa.Este buna pentru copii, adulti, e indicata s-o faca femeile care stau prost cu timpul si place la toata lumea.
Pentru un tort mare cu 4 blaturi rotunde avem nevoie de:
-4 ciocolati amarui Primola cu 57 % cacao
-800 ml frisca lichida
Cum procedam:
Se rupe ciocolata bucatele in frisca, se pune pe foc si se masetca cu ligura de lemn pana se topeste ciocolata in frisca uniform, fara sa ramana bucatele de cicolata netopite. Se da apoi la rece,la frigider pana a doua zi.Se bate normal cu mixerul pana se face o crema spuma, fina, si foarte gustoasa. Se umplu blaturile.