miercuri, 8 octombrie 2008

Tort Mariana






Este un tort cu blat galben simplu si umplut cu crema ganache de cicolata amaruie. Este ornat cu frisca si decoruri din pasta de lapte praf.
Blat:
-se fac 2 blaturi obisnuite fiecare compus din
-10 oua
-10 linguri de zahar
-3 linguri ulei
-10 linguri faina
-1 praf de copt
Se coace intr-o tava in care am pus hartie de copt sau am uns-o cu margarina si tapetata cu faina, se raceste apoi se taie blatul in doua.
Deci, facem din 20 oua iar fiecare blat il taiem in 2. Astfel obtinem 4 balturi egale, frumos coapte :)
Crema ganache:

-4 ciocolati amarui  cu 54 % cacao
-800 ml frisca lichida
Se rupe ciocolata bucatele in frisca, se pune pe foc si se masetca cu ligura de lemn pana se topeste ciocolata in frisca uniform, fara sa ramana bucatele de cicolata netopite.Se da apoi la rece,la frigider pana a doua zi.Se bate normal cu mixerul pana se face o crema spuma, fina, si foarte gustoasa.Se umplu blaturile.
Blatul facut astfel nu mai are nevoie de insiropare.
Am ornat tortul cu frisca si figurine din lapte praf