vineri, 20 iunie 2008

Tortiglioni cu piept de pui si sos de legume

3 portii, se prepara in 45 minute

Avem nevoie de:
-300 g tortiglioni(paste tuburi)
-2 piepti de pui
-3 linguri ulei masline
-2 rosii
-300 ml bulion
-1 dovlecel mic
-1/2 telina
-1 ceapa
-3 catei usturoi
-sare,condimente(boia dulce,busuioc,oregano)
Cum procedam:
-curatam dovlecelul,telina, ceapa si usturoiul
-dam pe razatoare telina si dovlecelul
-taiem ceapa si usturoiul marunt
-inabusim legumele cu 2 linguri de ulei si bulion-adaugam rosiile(eu coaja am scos-o la sfarsit) si bulionul
-toate se fierb pana scade sosul
-se condimenteaza dupa gust
-pastele se fierb in apa cu sare-pieptul se taie fasii si le inabusim in uleiul ramas
Pe farfurie asezam asa:
-pastele scurse si trecute prin jet de apa rece
-sosul
- carnea