miercuri, 11 iunie 2008

Saratele

Avem nevoie de:
-500 g faina
-un cub drojdie de 50 g(eu am folosit 1 pachet de drojdie uscata dr.otker)
-2 galbenusuri
-1 lingurita sare
-150 ml lapte
-250 g margarina
-1 galbenus de ou pentru uns deasupra
Cum procedam:
-punem drojdia la dospit in lapte
-apoi amestecam toate ingredientele cu drojdia dospita-margarina o topim putin la micro sa fie moale-am folosit margarina rama (1 cub)
-se framanta coca normal
-se intinde cu sucitoarea si te taie fasii subtiri dar nu prea subtiri ca altfel ies subtiti sratelele
-ungem cu pensula cu galbenus peste tot
-apoi se pune branza(e mai buna decat cascavalul care apoi se intareste)
-se trece cu sucitoarea peste branza rasa-se pun in tava in care am pus hartie de copt-se coc la foc normalEu am folosit cascaval si am pus din belsug.E mai bine cu branza telemea de oaie sarata, stiu asta pentru ca am mancat la soacra si erau mai bune.Am facut si saratele simple care au iesit si asa foarte bune.Nu am pus chimen sau susan ca nu ne place dar voi puteti pune.Se mananca foarte repede sunt fragede su gustoase.