vineri, 16 mai 2008

Tort Venetia











Blatul este unul simplu din 4 oua.
Crema:
-500 g branaz de vaci
-2 plicuri gelatina granule
-400 g capsuni intregi
-400 ml frisca lichida
-1 smantana mica grasa
-300 g zahar pudra

Gelatina se pune la inumuiat 10 minute in apa rece. Se bate frisca cu zaharul pudra apoi se incorpereaza branza in ea, se mai bate cu mixerul pana se omogenizeaza tot.Gelatina umflata o topim pe foc apoi o incorporam in frisca cu branza.Separat mixam caspunile, sa devina o pasta apoi bagam in capsuni atata frisca cu branza astfel ca cele doua compozitii sa fie cate jumate din crema fiecare(jumate capsuni amestcate cu frisca si braza si jumate frisca cu branza)
Blatul il punem intr-o forma rotunda cu inel detasabil si incepem si asamblam cremele.Punem 3 linguri de branza + frisca, intindem frumos apoi urmaza 3 linguri de caspuni cu branza si frisca si tot asa pana terminam tot si nu iese din tava:))
Lasam la rece,la frigider pana a doua zi.A doua zi scoatem inelul si ornam cu frisca dupa preferinte.Eu am folosit jos o panglica de matase, florile sunt din pasta de lapte praf facute de mine si restul am facut din frisca colorata.