vineri, 23 mai 2008

Tort Palma

Blat:
-este un tort inalt
-am facut 2 blaturi din 8 oua pe care le-am taiat in 2
-este un blat cu cacao
Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se face o spuma apoi se adauga 2 linguri ulei,pe rand, urmeaza 3 linguri de lapte si amestecam bine cu mixerul. Apoi punem 2 linguri de cacao si omogenizam cu mixerul.La sfarsit punem faina amestecata cu 1 pliculet de praf de copt.Omogenizam totul cu mixerul foarte bine.
Ne batem albusurile si incorporam albusurile in crema de cacao si amestecam cu lingura de lemn de jos in sus.Punem compozitia intr-o tava in care am pus hartie de copt si dam la cuptor 25 minute.
Crema ganache se face din timp cu 3-4 ore inainte deoarece ea trebuie sa steie la firgider sa se intareasca.
Pentru crema:
-5 ciocolati Primola amarui
-800 g frisca lichida
-Varsam frisca intr-un catron si rupem ciocolata in bucatele,apoi o punem pe foc si amestecam pana se topeste ciocolata.O dam apoi la rece,la frigider pana se intareste si la sfarsit o batem ca pe frisca normala cu mixerul.Cu aceatsa crema umplem blaturile.
Sirop:
-2 fiole de esenta de rom + 200 g zahar
Este ornat cu frisca si trandafiri din pasta de lapte praf pictati