marți, 31 ianuarie 2012

Capsuni



Energie/portie standard 27 kcal
Bogate in vitamine C si fibre solubile

-Exista o legenta populara conform careia bolnavii de artrita trebuie sa evite capsunile, pentru ca sunt acide, insa aceasta este departe de realitate. Marele botanist suedez Linnaeus recomanda cpsunile ca remediu ideal pentru tratarea artritei, gutei si reumatismului. Vorbea din experienta personala, pentru ca se vindecase de guta dupa ce se consumase aproape numai capsuni zi si noapte. Aceasta dieta agreabila functioneaza probabil, deoarece capsunile ajuta la eliminarea din corp a acidului uric care irita mult articulatiile.
Capsunile sunt faimoase pentru ca reduc tensiunea arteriala si sunt recomandate in medicina traditionala europeana pentru eliminarea pietrelor la rinichi. Ele contin o concentratie modesta de fier, insa datorita continutului ridicat de vitamina C, fierul se absoarbe foarte bine., facandu-le utile in prevenirea si tratarea anemiei si oboselii, 100 g calorii de capsuni ofera aproape de doua ori necesarul zilnic de vitamina C.
Capsunile sunt bogate in firba solubila pectina,care ajuta la eliminarea colesterolului, Aceasta si proprietatile sale puternic antioxidante le fac foarte eficiente impotriva articulatiilor cardiovasculare si circulatorii. Exista, de asemenea dovezi certe cum ca aceste fructe delicioase mai au proprietati antivirale. Iata un un medicament care nu necesita o lingura d ezahar pentru a fi luat. Aceste fructe minunate trebuie consumate separat sau la inceputul emsei pentru a beneficia de toate efectele lor terapeutice.

- Cateva capsuni pe zi in sezonul lor sunt cea ma delcioiasa asigurare de sanatate pe care o cumparati.
            
              Bune impotriva cancerului, gutei, artritei si anemiei
         Se recomanda sa se consume proaspete si coapte.
         Pot provoca reactii alergice la anumite persoane.

3 comentarii:

  1. Azi la dieta am ziua de fructe(capsuni si afine).o zi faina!xoxo

    RăspundețiȘtergere
  2. buna vero ma bucur ca ai povestit de capsuni imi plac ff mult dar nu am stiut ca este buna impotriva cancerului si eu ma lupt cu boala de 2 ani de zile la vara osa folosec cel mai mult capsunile ai un blog minunat iti doresc multa sanatate si la intreaga familie

    RăspundețiȘtergere

Poti scrie aici!