miercuri, 18 ianuarie 2012

Sos de spanac


Pentru sosul de spanac avem nevoie de:

 - spanac verde proaspat
 - sare, piper
 - 3 foi de dafin
 - 3 catei usturoi
 -  1 l lapte
 - 1 lingura cu varf de smantana
 - 1 lingura cu varf amidon alimentar Gustin, de porumb dr. otker

Cum facem:

 - spalam spanacul bine si il punem la fiert in apa cu sare
 - dupa ce a fiert il tocam bine cu un cutit
 - taiem marunt usturoiul si-l calim in putin ulei apoi turnam laptele dupa care punem spanacul tocat si foile de dafin
 - punem uleiul in tigaie si apoi punem amidonul alimentar pe care l-am dizolvat cu putin apa pana la omogenizare si turnam peste spanac. Amestecam bine si mai lasam pe foc cam 5 minute.
- adaugam si sare, piper dupa gust iar la sfarsit punem smantana

Servim alaturi de chiftele sau ce doriti d-voastra!


Asa arata cutia de amidon alimentar pe care eu il folosesc la ingrosarea tutror sosurilor, in afara de rantasul de la fasole ;) . Astfel evit faina care mie nu-mi place in sosuri!