duminică, 15 ianuarie 2012

Prajitura Fulg de nea


Fulg de nea
Faceti clik pentru a mari poza
 
Punem in tava hartie cerata in care punem apoi o foaie de napolitana. Peste napolitana se pune un blat facut din:
Avem nevoie de:

-6 oua
-200g zahar
-200g nuca macinata
-5 biscuiti mari macinati
-1 linguri faina
-1 plic praf de copt

Cum facem:
Albusurile se bat spuma tare cu mixerul, apoi se pune si zaharul si continuam sa amestecam cu mixerul bine,se pun galbenusurile,nuca, biscuitii ,faina si praful de copt si amestecam cu mixerul. Compozitia se pune peste foaia de napolitana si se da la cuptor. Cand e gata se lasa la racit in tava, apoi se scoate, se pune cu napolitana ca baza si deasupra peste blat, crema de mai jos:
- 1 plic praf de budinca de vanilie, se fierbe cu 1/2 l lapte si 150 g zahar, se acopera cu folie alimentara ca sa nu faca coaja si se lasa la racit. Rece se amesteca cu un pachet de unt .
Crema se pune peste blat si peste crema un strat de frisca.