sâmbătă, 31 decembrie 2011

Tort Diplomat cu 8 Fructe



Blatul:
 - 10 oua
-  10 linguri zahar
- 10 linguri faina
- esenta de vanilie
- 1 praf de copt
Cum facem:
 - se bat bine albusurile, se adauga zaharul si se bat bine cu mixerul pana se intareste si sta baț pe lingura.
- se adaugă gălbenușurile pe rand si mixam, apoi adugam esenta de vanilie
- se pun cele 10 linguri de faina dupa care si plicul de praf de copt, si omogenizam cu mixerul timp de 20 secunde.
Avem pregatita o tava in care am pus hartie de copt.Turnam compozitia de blat in tava  si dam la cuptorul preancalzit la 180 grade. Se coace 30 minute. Facem testul cu scobitoarea. Blatul se raceste dupa ce e copt dupa care se taie  in doua.

Crema:

 - 2 plicuri gelatina granule, adica 10 g
 - 2 budinci de vanilie
- 500 ml lapte
 - 200 g zahar
 - 400 ml frisca lichida
- 5 galbenusuri
Cum facem:
 - punem gelatina granule la umflat in apa rece asa cum scrie pe plic
- amestecam laptele, budinca praf, galbenusurile si zaharul cu mixerul apoi punem pe foc si amestecam pana se ingroasa.
- adaugam gelatina deja umflata in compozitia calda de budica amestecand din cand in cand pana se raceste cat de cat (o lasam la racit)
 - batem frisca si adaugam compozitia racita de budinca apoi amestecam pana aomogenizam.
Eu am folosit in crema visine si o conserva de fructe tropicale.
Taiem blatul in doua apoi pune jumatatea de blat intr-o tava cu inel detasabil, o insiropam putin, cam 7 linguri de sirop (zeama din compot) adaugam putina crema apoi punem visine pe ici colo....apoi alt strat de crema, punem si fructele tropicale, apoi alt strat de crema iarasi visine. La sfarsit punem blatul al doilea si insiropam iarasi cu cateva linguri de zeama din compot. Dam la frigider cateva ore bune, recomandat ar fi pana a doua zi.

Ca decor am folosit:
 - frisca lichida, cam 400 ml
 - 6 feluri de fructe: rodie, afine, portocale, kiwi, struguri, piersici
 - gelatina transaparenta pentru fixat fructe
 - migdale lateral  si migdale macinate

La decor: se prepara gelatina tort gelee asa cum scri pe plic. Apoi inmoiem fiecare fruct in gelatina calda si il asezam pe tort in ordine care dorim. La acest tort nu am folosit nici o anumita ordine anume ci am pus fructele asa cum mi-a venit pe moment.

Imagini din timpul prepararii:









Mai aproape:








o felie: