miercuri, 14 decembrie 2011

Tort cu 2 feluri de budinca





Este vorba despre un tort simplu atat la igrediente si cat si la ornat. Puteti jongla: il puteti face sau numai cu budinca de cacao sau cu cea de vanilie.

Avem nevoie de:
Blatul de cacao
- 10 oua
- 10 lg de zahar
- 9 lg faina
- 1 praf copt
- 3 lg mari cacao
Blatul de vanilie:

- 10 oua
- 10 lg zahar
- 10 lg faina
- esenta de vanilie
-1 praf de copt
Se coc blaturile dupa cum stie fiecare sau dupa reteta standard.
Crema de vanilie
-2 budinci vanilie
Se prepara asac um scrie pe plic.
Crema de cacao:
-2 budinci cacao
Se prepara asa cum scrie pe plic
Dupa ce s-au copt balturile le lasaM la racit, asta e litera de lege, da?
Apoi taiem blaturile fiecare in doua.
Asamblare:
-ne pregatim tava ain care s-au copt blaturile pentru asamblare. Punem in ea folie transparenta si incepem montatul.
-blatul negru, se toarna 1 budinca calduta, apoi blatul galben, se toarna 1 budinca cacao calduta, blatul negru, apoi 1 budinca galbena calduta, blatul galben.
Glazuram cu glazura de cioco si apoi punem cocos colorat sau cocos alb.
Nota:
Budincile se toarna CALDUTE in tava de copt, in care asamblam tortul, peste fiecare blat in parte
De preferinta se face seara si se serveste a doua zi, sau il faceti dimineata devreme si serviti seara, asta pentru ca, aceste budinci sa se fixeze bine si sa lege super blaturile.