joi, 26 februarie 2009

Portocalele

Energie/portie standard 59 kcal
Bogate in vitamina C si betacarotenContinutul bogat de vitamina C din portocalele proaspat culese sau stoarse explica influenta lor benefica asupra sanatatii nostre. datorita importantei lor uriase, in combaterea infectiilor si mentinerea sanatatii organismului. Portocalele mai contin si betacaroten si bioflavonoizi in peretii membranelor.Aceste substante chimice intaresc peretii capilarelor mici.Ca doza zilnica recomandata in SUA un pahar de suc de portocale asigura 110% vitamina C, 8% tiamina, 8% acid folic, 4% vitamina B6,4% magneziu, 2% fosfor si doar sub 2% proteine,vitamina A, riboflavina, acid nicotinic, calciu si fier. Daca il beti la masa, cresteti absorbtia fierului cu pana la de doua ori si jumatate.Fructele, florile si coaja portocalelor se folosesc de mult timp in medicina naturista. Coaja contine hesperidina si limonen, folosite in tratarea bronsitei cronice. Ceaiul preparat din flori uscate este un tonic usor.
-Excelente pentru combaterea infectiilor si imbunatatirea circulatiei
-Sucul de portocale este benefic in cazul bolilor de inima, tensiunii arterilae ridicate si retinerii de fluide.
-Se recomanda sa se consume proaspete si coapte, cu tot cu samburi si membrana.
-Unii diontre cei care sufera de migrene au o sensibilitate la anumite citrice, astfel ca simpla inhalare a aromei uleioase de coaja poate declansa o criza. Daca nu aveti de unde cumpara fructe organice sau deparafinate, frecati coaja in apa fierbinte inainte sa o adaugati la mancaruri sau bauturi.






duminică, 22 februarie 2009

Migdalele


Energie 100g/612 kcal

Bogate in proteine si minerale

Cele mai apreciate migdale sunt cele dulci. Migdalele sunt boigate in grasimi si in minerale importante - zinc, magneziu, potasiu si fier - dar mai contin si cateva din vitaminele B.


Pentru ca si acestea au un continut ridicat de acizi oxalici si pitici,care ingreuneaza asimilarea acestor minerale, eliminandu-le din corp, trebuie sa le consumati alaturi de alimente bogate in vitamina C pentru o absorbtie perfecta.


Dintre toate nucile migdalele contin cel mai mult calciu, 20% proteine - cu o treime mai multe proteine pe aceeasi cantitate decat ouale.


Uleiul de migdale este foarte hidratant pentru piele.
Migdalele nu trebuie consumate niciodata crudeLaptele din migdale este un remediu pentru intarirea organismului, avand si efecte calmante.

duminică, 15 februarie 2009

Guliile


Energie 100g /23 kcal
Bogate in potasiu, acid folic si vitamina C
Guliile seamana la gust cu napii. Sunt legume crucifere, provenite din varza salbatica - care au sosit din Germania in Italia la jumatatea anilor 1500.Guliile sunt foarte populare in Germania fiind consumate de asemenea si de alte popoare interesate de o alimentatie cat mai sanatoasa.Valoarea sa nutritiva si beneficiile aduse sanatatii sunt aproape identicecu cele ale verzei.Gulia este bogata in potasiu, fiind in acelasi timp o sursa foarte buna de acid folic si vitamina C dar nu contine deloc betacaroten.
  • Benefice in tratarea anemiiei, bolilor respiratorii si acneei.
  • Bune pentru tratatrea ulcerelor la stomac
  • Trebuie consumate crude, usor inabusite, sau fierte in putina apa.

sâmbătă, 14 februarie 2009

Meniu de ziua mea la servici 2009

Pe 5 februarie mi-am tinut si eu anul acesta la servici ziua d enastere. au fost vreo 40 de oameni...am avut ce gati acasa!
Oricum am fost rupta de oboseala dar am avut satisfactia ca ne-am adunat toti si am degustat la o vorba, ceea ce am pregatit.
Ca nororcul ca mi-am amitit sa pozez...ca uitasem efectiv si de asta....
Am avut in meniu asa:
-Salata chinezesca
-Salata de cartofi
-Rulade de carne
-Tuburi cu branza
-Eclere cu branza si salata de vinete
-Chec cu masline
-Tort din somon afumat(reteta Edith)
-Saratele de casa
-Kent-uri
-Nuci
-Cremvursti cu cascaval si simpli
-Tort Tiramisu
-Cremes



















Florile pe care le-am primit:


marți, 10 februarie 2009

Tort Dobos Liana

Reteta la Tort festiv de DOBOS gasiti AICI


Acest tort l-am facut din foi de dobos pe care apoi le-am umplut cu crema ganache de ciocolata.
Este ornat cu frisca si decorat cu cirese confiate!

Crema o gasiti AICI












duminică, 1 februarie 2009

Foi de napolitan umplute cu nuca




Avem nevoie de:
-2 foi de napolitane
Crema:
-200gr nuca
-100 gr zahar
-4 galbenusuri
-250 gr unt
Caramel:
-200gr zahar
Cum procedam:
Strivim nuca cu suciotarea sau macinam doar o parte si o parte o rupem bucatele. Se topeste untul in cratita, la bain marie apoi se adauga zaharul si urmeaza galbenusele. Se amesteca totul bine pana se ingroasa.Se adauga nuca si lasam deoaparte. Topim 200 g zahar in alta oala si turnam peste compozitia cu nuca, amestecand bine. Ea se va ingrosa treptat. Asa fierbinte o punem pe o foaie de napolitan apoi peste punem repede ce-a de-a doua foaie de napolitan si PRESAM BINE.
Putem pune ceva greutate peste, o tava si peste punem ceva greu: un borcan cu ceva sau vedeti voi!