marți, 9 decembrie 2008

Prajitura Corina

Diverse comentarii despre aceasta prajitura gasitit aici: http://veronica.forumhit.ro/prajituri-cu-imagini-f14/prajitura-corina-t2625.htm
Avem nevoie de:
- 6 oua
- 6 linguri zahar
-6 linguri faina
-1 lingura ulei
Preparam blatul dupa reteta obisnuita.
Crema:
- 2 plicuri de budinca de ciocolata
-1 litru lapte-1 pachet unt
- 200 g zahar
Crema o preparam asa:
-fierbem cele 2 plicuri de budinca asa cum scrie pe plic(dizolvam budincile in putin lapte), adica in 500 ml lapte,punem si zaharul si amestecam pe foc pana se ingroasa dupa care dam la racit.La sfarsit frecam pachetul de unt dupa care adaugam treptat lingura cu lingura din compozitia de budinca racita, pana omogenizam toata compozitia bine de tot. Untul trebuie sa fie la temperatura camerei. Mie mi-a iesit subtire asa ca am dat putin la frigier, cam 2 ore. Am taiat blatul in 2 si am umplut cu aceasta crema. Deasupra am pus 400 ml frisca batuta ornata cu spritul. Se da totul al rece dupa care a doua zi se taie cu un cutit inmoiat in apa calda. De fiecare data stergem cutitul si-l inmoiem in apa calda si astfel feliile nu se vor murdari si frisca cu crema nu vor fuziona! Feliile le taiem dupa cum dorim de mari.Este o prajitura usoara, buna pentru copii, batrani...pentru toti!