miercuri, 17 septembrie 2008

Prajitura Colonial


Avem nevoie de:
Pentru blat:
-6 oua
-6 lg zahar
-6 lg faina
-2 linguri ulei
-2 linguri lapte caldut
Pentru crema:
-2 plicuri de Creme Ole de capsuni dr. otker
-800 ml lapte rece fiert
-3 linguri zahar pudra
-2 linguri smanatana grasa milli
-200 ml frisca lichida
-1 plic de gelatina granule dr.otker
Pentru decor:
-2 plicuri de tort gelee rosu pentru tarte dr.otker
-bombonele de ciocolata
-200 ml frisca batuta
-1 cutie de cirese confiate
-3 linguri de gem de capsuni
-1 plic de gelatina granule dr. otker
Cum procedam:
-frecam bine galbenusurile cu 4 lg de zahar,apoi punem uleiul treptat urmat de laptele caldut,amestecam bine cu mixerul. Urmeaza faina. Batem bine albusurile spuma cu 2 linguri ramase de zahar.unim cele 2 compozitii,amestecand cu lingura de lemn de sus in jos pana omogenizam tot. Turnam toata compozitia intr-o tava(eu am folosit 35/20 cm) in care am pus hartie de copt si dam la cuptor 30 minute. Blatul copt il dam la racit si apoi il taiem in 2.
-ne punem gelatina la inmoiat in putina apa rece
-preparam creme ole cum scrie pe plic, cu laptele rece
-ne batem frisca cu zaharul pudra si smantana-incorporam frisca batuta in compozitia de creme ole
-gelatina umflata o topim pe foc si o adaugam peste crema amestecand cu mixerul
-daca,crema este prea subtire o dam putin la frigider
-asamblam totul intr-o tava cu inel,cu pereti detasabili
-umplem blatul
-ungem deasupra blatul cu gemul de capsuni
-dam totul la frigider 5 ore
-preparam tort geleul rosu,intai primul plic, asa cum scrie pe el,adica in 250 ml apa punem 2 linguri zahar pudra,amestecam si punem pe foc pana se omogenizeaza tot, adica 1 minut
-turnam compozitia calduta peste blat, peste strastul subtire de gem de capsuni si repede dam la frigider, cam 1 h
-preparam apoi al doilea plic de tort gelee tot asa ca primul
-punem repede bombonele, sa intre ele frumos in gelatina putin
-dam la frigider pana a doua zi
Taierea si ornarea:
-eu am facut asa:
-am taiat prajitura in patrate apoi am decorat fiecare patrat
-taierea si ornarea se face dupa ce prajitura a stat 12 ore la frigider, o noapte
-scoatem partile alterale ale prajiturii
-avem nevoie de un cuti lung pe care il vom trece de fiecare data cand taiem sub jet de apa calda.Astfel nu se va murdari prajitra si ea se va taia perfect. Cutitul trebuie sa taie foarte bine! Altfel o sa spuneti ca nu v-a iesit!,c-a fost moale, etc
Prajitura o taiem patrate.Punem plicul de gelatina la umflat in putina apa rece.Batem frisca 200 ml pentru ornat. Topim gelatina apoi o incorporam in frisca si amestecam de 2 ori cu mixerul.Punem frisca intr-un sprit, eu am folosit modelul pentru frunza.Facem cateva frunze pornind din centrul prajiturii iar in mijloc aruncam o cireasa confiata. Atunci cand luam bucata ornata de prajitura de pe tava o vom lua cu o spatul lata si nu cu mana sau cutitul! Vreau sa va spun ca punand gelatina in frisca, ea se fa intari foarte bine, modelul va ramane perfect. Mai nou tot asa fac pentru ornare cu frisca, folosesc gelatina in frisca.