vineri, 5 septembrie 2008

Guguluf marmorat cu ciocolata

Reteta checului se afla aici:
http://veronicascakes.blogspot.com/2008/07/guguluf-cu-visine-ii.html
Am colorat o parte din compozitie cu cacao.
Sectiune nu am pentru ca a fost facut pentru cineva.
Am glazurat cu ciocolata din imagine pe care am amestecat-o cu frisca lichida.
Glazura nu are voie sa curga.
Se unge primul strat dupa care se da la frigider 1 h jumatate iar apoi se unge al doilea strat.
Se presara alune maruntite prajite.
In mijloc am pus o floare artificiala, asa de efect ca mi se parea prea gol miflocul si altceva nu am avut la indemana.
Roata, in jurul checului am pus stiksuri de ciocolata taiate pe care le-am fixat cu glazura ramasa.
Se da la frigider.
Important:
-cand in chec nu se pun nici un fel de fructe checul se ridica foarte mult la copt. Atunci cand am folosit fructe, nu crescuse asa. Checul acesta este foarte buna sa simplu, mai ales pentru copii. Untul din el ii da o aroma deosebita. Am pus si o esenta mica de rom, o fiola.Pana acum am folosit margarina rama sau unirea dar azi am folosit unt nemtesc de calitate si merita, va spun, are o aroma extrordinara. Nu am pus lamaie.Focul trebuie sa fie mic si iese perfect.
Also:Am folosit aceasta ciocolata, mai am vreo 7 acasa. Este ce ami buna cioco pe care am folosit-o eu vreodata la glazuri cremoase. Asa ca cine poate sa si-o procure s-o faca. Este cu lapte, nu este foarte dulce, este foarte fina.....Mie mi-a mai ramas cioco, daca vreti puteti pune o tableta dar eu nu am vrut sa am risc. Mi-au ramas cam 3 linguri de glazura.