miercuri, 26 noiembrie 2008

Supa de gulii





Avem nevoie de:

-2 gulii
-condimente
-2 morcovi
-2 patrunjel radacina
-patrunjel verde
-1 ceapa
Cum procedam:

marți, 25 noiembrie 2008

Rulada de spanac

Aceasta rulada se serveste aperitiv si este foarte gustoasa.
Reteta Maya
Avem nevoie de:
-500 g spanac fiert si tocat
-1 ou
-200 g cascaval ras
-200 g crema de brînza cu usturoi
-200 g sunca felii
-sare
-piper
Cum procedam:
-fierbem spanacul in apa cu sare api il strecuram si-l tocam marunt
-spanacul racit se amesteca cu oul dupa care se întinde în tava pe hartie de copt
-deasupra se presara cascavlul razuit si se da în cuptorul încalzit în prealabil la 200°C-pana se topeste cascavalul bine.Nu are voie sa se rumeneasca. Se lasa la racit.
-Se pun feliile de sunca,iar deasupra se întinde crema de branza
-Cu ajutorul hartiei de copt rulam usor/apasam putin
-Rostogolim rulada pe folie transparenta si impachetam
-Asezam pe folie de aluminiu,rulam
-împachetam bine si dam la rece,pentru cîteva ore/peste noapte









duminică, 23 noiembrie 2008

Aripi de pui la cuptor cu varza

Avem nevoie de:
-aripi(cate dorim)
-condimente
-putin ulei
-apa
-folie de aluminiu
-1 rosie mare
-1 gogosar
Cum procedam:
-Spalam aripile si le condimentam. Le lasam asa cam 1 h dupa care le punem in tava, in care am pus 200 ml ulei apoi o ceasca de apa, taiem rosia si gogosarul, punem folia de aluminiu si dam la cuptor cam 40 minute dupa care desfacem folia si mai lasam vreo 10 minute in cuptor pentru a prinde putina culoare.

Servim cu ce dorim:piure de cartofi, varza dulce calita, orez, etc.