miercuri, 8 iulie 2009

Dulceata de caise

 





Ingrediente:
-10 kg de caise coapte
- 2 plicuri de conservant dr. otker
Se pune la 1 kg  de fructe 800 g de zahar!
Puteti folosi si aspirina iar salicil este tot una cu acest conservant.
Cum facem:
- Scoatem samburii din caise si le lasam jumatati.
- Am pregatit tot intr-o cratita de 15 litri.
-Varsam tot zaharul peste caise si lasam asa peste noapte. Maine zi dimneata punem toata compozitia pe foc si lasam sa fiarba 30 minute (amestecam cu o lingura de lemn din cand in cand) dupa care punem deoparte pana a doua zi. A doua zi dimineata lasam iarasi sa fiarba 30 minute si punem deoparte la racit. Acoperim cu ceva deasupra.Tot a doua zi dimineata mai fierbem odata seara 30 minute dupa care si punem dulceata in borcane. Borcanele trebuie sa fie intai spalate, apoi sterlizate.
Cum facem sterilizarea:
-Curatam borcanele cu solutie de vase si burete, le clatim foarte bine, dupa care le punem pe o tava in cuptor in care am putin puna apa si asezam borcanale cu gura in sus si lasam in cuptor la foc mediu 30 minute. La cele care au cuptor electric, punem la 150 grade C, 30 minute. Luam pe rand cate un borcan cald si turnam dulceata calda cu un polonic, dupa care punem capacul si insurubam. Dupa ce am umplut toate borcanele le invelim in prosoape sau patura si le lasam asa 1-2 zile.
Sper ca n-am ofensat pe nimeni dar alfel nu stiu sa explic. :))


























Pofta sa aveti!

miercuri, 27 mai 2009

Rulada cu piersici

Rulada comentata sau in alta varianta AICI

Avem nevoie de:
Blat:
-4 galbenusuri
-2 plicuri zahar vanilat
-120 g zahar
-4 albusuri
-100 g faina
-30 g amidon
-1 lingurita praf de copt
-4 linguri apa calda
Crema:
-1 conserva de compot de piersici
-2 plicuri de gelatina granule,20 g gelatina
-400 g frisca batura
-400 g branza dulce sau urda
-160 g zahar pudra
Cum procedam:

duminică, 10 mai 2009

Oua umplute cu pateu





Ne trebuie:
-oua fierte
-maioneza
-sare
-un pateu
-smantana
Cum procedam:
-fierbem ouale apoi le scobim de galbenusuri. Amestecm galbenusurile cu pateu si umplem jumatatile de oua taiate pe lung. Deasupra punem sosul format din smantana amestecata cu maioneza.

duminică, 3 mai 2009

Rubarba



Energie /100g 7 kcalBogata in calciu
Aceasta planta cu aspect straniu, cu frunze uriase si tulpina roz este originara din China si Tibet, unde a fot intrebuintata ca remediu cu mult inaintea aparitiei crestinismului. Varietatile medicinale de rubarba, crescute mai degraba pentru radacina decat pentru tulpina, erau utilizate si de grecii din antichitate la tratarea constipatiei cronice. Rubarba contine cantitati mici de vitamaina A si C, o cantitate suficienta de potasiu si magneziu, dar si surprinzator de mult calciu. Nu contine deloc sodiu.Din pacate, tulpina sa comestibila contine si acid oxalic, care ingreuneaza absorbtia calciului.
-Buna in caz de constipatie
-Se recomanda sa se consume coapta usor.
-Fruzele de rubarba contin atat de mult acid oxalic, incat sunt foarte toxice si nu trebuie consumate
-Din cauza cantitatii mari de acid oxalic, nu trebuie consumate de persoanele cu sau predispuse la guta sau pietre la rinichi

miercuri, 22 aprilie 2009

Pancake Jamie Olivier


-------------------------------------------------------------------------------------------------





Avem nevoie de:
-3 oua
- 3 linguri zahar
-140 ml lapte
-120 g faina
-1 praf de copt
-1 praf de sare
Cum procedam:
-Frecam galbenusurile cu zaharul pana se albesc apoi se adauga laptele, s emaesteca in continuare, incorporam faina amestecata cu praful de copt iar la sfarsit punem albusurile batute tare cu un praf de sare. Rezulta un aluat ca de chec:)) Portionam cu polonicul in tigaia incinsa si intoarcem pe o parte si cealalta. Servim cu dulceata, miere, gem, ciocolata etc.