miercuri, 27 mai 2009

Rulada cu piersici

Rulada comentata sau in alta varianta AICI

Avem nevoie de:
Blat:
-4 galbenusuri
-2 plicuri zahar vanilat
-120 g zahar
-4 albusuri
-100 g faina
-30 g amidon
-1 lingurita praf de copt
-4 linguri apa calda
Crema:
-1 conserva de compot de piersici
-2 plicuri de gelatina granule,20 g gelatina
-400 g frisca batura
-400 g branza dulce sau urda
-160 g zahar pudra
Cum procedam:

-batem albusurile cu zaharul bine de tot, vanilia apoi adaugam treptat apa calda, punem faina amestecata cu amidonul si praful de copt. Batem separata albusurile si amestecam cu compozitia de galbenusuri cu lingura d elemn de sus in jos incet. Turnam compozitia intr-o tava in care am pus hartie de copt sau m uns-o bine si am tapetat-o cu faina. Coacem in cuptorul preancalzit 14 minute. Rasturnam blatul pe un prosop umed si incet rulam rulada calda. Lasam deoparte si ne ocupam de crema.
Crema:
-se pune gletina la umflat 10 min in apa rece
-se taie piersicile cubulete
-se bate 200 g frisca cu zaharul pudra si se amesteca cu branza
-se pune gelatina la topit apoi calda o turnam in compozitia de frisca si branza
-adaugam repede si piersicile cubulete
Asamblare:
-desfacem rulada si o insiropam putin cu zeama din piersici
-umplem cu crema
-rulam inapoi
-ormam cu restul de frisca batuta si decoram cu o piersica ramasa :))
-dam la rece pana a doua zi