duminică, 3 mai 2009

Rubarba



Energie /100g 7 kcalBogata in calciu
Aceasta planta cu aspect straniu, cu frunze uriase si tulpina roz este originara din China si Tibet, unde a fot intrebuintata ca remediu cu mult inaintea aparitiei crestinismului. Varietatile medicinale de rubarba, crescute mai degraba pentru radacina decat pentru tulpina, erau utilizate si de grecii din antichitate la tratarea constipatiei cronice. Rubarba contine cantitati mici de vitamaina A si C, o cantitate suficienta de potasiu si magneziu, dar si surprinzator de mult calciu. Nu contine deloc sodiu.Din pacate, tulpina sa comestibila contine si acid oxalic, care ingreuneaza absorbtia calciului.
-Buna in caz de constipatie
-Se recomanda sa se consume coapta usor.
-Fruzele de rubarba contin atat de mult acid oxalic, incat sunt foarte toxice si nu trebuie consumate
-Din cauza cantitatii mari de acid oxalic, nu trebuie consumate de persoanele cu sau predispuse la guta sau pietre la rinichi