joi, 3 martie 2011

Rulada de spanac cu branza



Este un foarte gustos, sanatos, si de...efect aperitiv pentru orice fel de ocazie.
Reteta o am de la Mara. Textul retetei ii apartine.

Avem nevoie de :
-400gr spanac tocat congelat
-3 oua
-6 linguri cu varf de faina
-3 linguri de smantana
-sare, piper
-o jumatate de lingurita praf de copt

Cum facem:


Amestec totul cu mixerul,adaugand spanacul la sfarsit decongelat si scurs bine. Asez amestecul obtinut pe hartie de copt in tava mare a masinii de gatit in cuptorul preincalzit. Se coace blatul la foc moderat cam 30 min. Nu trebuie sa-si schimbe culoarea deasupra,doar sa treaca testul scobitorii.
Scot blatul, il desprind de pe hartie,il rulez cald cu atentie sa nu se rupa si il acopar cu un prosop umed.
Dupa 10-15 min. se poate desface.
Umplutura o preparati cu orice fel de branza.
Eu am folosit:
-200gr. branza de vaca
-100gr. margarina
-felii de sunca sau parizer traditional
-ceapa tocata marunt (eu n-am pus)
-marar tocat(eu n-am pus)
-sare
-ardei rosu cubulete (eu am pus pasta de ardei macinat pus la borcan)