marți, 13 iulie 2010

Lamaia




Energie /portie standard 1 kcal


Bogate in vitamina C si bioflavonoizi
Lamaile si-au castigat reputatia de remediu impotriva scorbutului cu mult inainte sa se descopere vitamina C. Ele contin in abundenta aceasta vitamina - 100 g ofera mult peste necesarul zilnic recomndat - dar si cantitati mici de vitaminele B, vitamina E si cantitati substantiale de potasiu, magneziu, calciu, fosfor si minerale dure importante ca zinc, fier, cupru si mangan. Aceastea activeaza sistemul imunitar, stimuland activitatea leucocitelor. Lamaile sunt bogate in bioflavonoizi, limonen si mucilagii, acestea din urma fiind benefice si pentru stomac. De asemenea, sucul de lamaie stimuleaza activitatea pancreasului si ficatului.


Lamaile sunt folosite in medicina traditionala pentru tratarea infectiilor tractului respirator. Un pahar de suc de lamaie cald baut inainte de culcare impreuna cu o lingurita de miere este un remediu pentru raceala si tuse.

Efectele sale antibacteriene il fac un remediu optim pentru impotriva durerilor in gat, ulcerelor bucale si gingivitei, cazuri in care se recomanda gargara sau spalatul gurii cu un pahar de apa in care s-au amestecat in catitati egale suc de lamaie si apa fierbinte.


Important:

- Intaresc sistemul imunitar
- Utile pentru probleme digestive si gingivale si ulcere bucale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Poti scrie aici!