sâmbătă, 18 ianuarie 2014

Poale-n Brau


Incercati, ca veti muri putin de placere.


Reteta din Moldova


































Ingrediente:

Pentru aluat:

-1 kg faina

-50 g drojdie

-300 ml lapte

-100 g zahar

-150 ml ulei

-2 oua

-sare

Pentru umplutura:

- 1 kg de branza de vaci foarte bine scursa

- 2 plicuri zahar vanilat

- 2 oua

- 100 g zahar

Cum faci aluatul:

Cerni fanaintr-un vas, aci o adancitura in mijloc, pui drojdia adaugi o ceasca de lapte cald si amesteci, incorporand putina faina. Lasi maiaua sa creasca, apoi framanti aluatul, adaugand pe rand laptele cald ramas, uleiul, 2 oua, zaharul si putina sare. Framanti aluatul pana nu se mai lipeste de maini, apoi il lasi sa creascala loc cald.

Umplutura:

Faramitezi branza foarte bine, pui zahrul, 2 oua, vanilia si omogenizezi.

Din aluatul crescut intinnzi o foaie, din care tai patrate calatura de 16-17 cm. Pui pe fiecare 2 linguri din umplutua si aduni colturile la mijoc. Asezi placintele intr-o tava in care ai pus hartie de copt si ungi cu galbenus, apoi le dai la cuptor 45 minute.





3 comentarii:

  1. VAI CE POFTA MI-AI FACUT.....NU AM FACUT DE MULTA VREME, EU LE NUMESC BRANZOAICE:))O BUNATATE!POT VENI LA TINE SA PAP SI EU UNA?:)))

    RăspundețiȘtergere
  2. vai ce bine arata! mor de pofta! neaparat trebuie sa fac si eu zilele astea!

    RăspundețiȘtergere
  3. Bunatati peste bunatati ai in bucataria ta, Veronica.
    Felicitari ptr blog. Sunt asa de imbietoare pozele incat nu prea poti sa rezisti sa nu incerci retetele.
    Te astept si eu in bucataria mea. Betty

    RăspundețiȘtergere

Poti scrie aici!