miercuri, 24 martie 2010

Lasagne cu carne


Ingrediente:

-600 g carne tocata amestec
- 300 ml bulion
-verdeata tocata
-2 cepe
-sare,piper
-1 pachet de foi de lasagne Monte Banato(am folosit eu)
-50 g unt
-100 g faina
-nucsoara
-800 ml lapte
-150 g cascaval ras

Pentru carne:
-calim cepele in putin ulei
-stingem cu bulion
-adaugam carnea si amestecam bine
-lasam carnea pe foc 10 minute
-adaugam sare,piper,verdeata
Pastele de lasagne trebuie fierte 10 minute in apa cu sare (asa scrie pe cutie la ele)
Pentru sosul bechamel procedam asa:
-punem untul in oala la topit adaugam laptele.
Cu o parte din lapte dizolvam faina si adaugam treptat sa nu se faca cocoloase.
Adaugam verdeata si nucsoara.
Asamblare:
-punem un rand de foi
-punem sos alb -carnea -foi -sos alb -foi -carne -foi -sos alb -foi -radem cascaval
-dam la cuptor 40 minute pana se rumeneste deasupra

imagini din timpul prepararii:











3 comentarii:

  1. Arata foarte bine, vin si eu la o portie :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut,

    Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult - aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
    Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

    Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

    Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

    Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".

    Toate cele bune,

    Vincent
    Petitchef

    RăspundețiȘtergere

Poti scrie aici!